En visselblåsarlösning ska vara enkel och seriös – med personligt stöd när det behövs

Ett visselblåsarsystem med ett seriöst upplägg signalerar en vilja att ta tag i problem och kan långsiktigt bidra till tillit och högt i tak inom organisationen.

Vår lösning passar er oavsett om ni vill hantera visselblåsningar själva eller om Lantero ska göra det åt er.

Person typing on a laptop

Kundreferenser

Attendo logo
Barncancerfonden logo
Beans in Cup logo
Cabonline logo
Cancerfonden logo
Eletrikerna logo
Finansinspektionen logo
Gävle Kommun logo
Kjell & Company logo
Kommunal logo
Ljung & Sjöberg logo
Luleå Energi logo
Luleå Kommun logo
Nordic Wellness logo
Region Norrbotten logo
Sigtuna Kommun logo
Soltech logo
Trafikverket logo
Vesper Group logo
Attendo logo
Barncancerfonden logo
Beans in Cup logo
Cabonline logo
Cancerfonden logo
Eletrikerna logo
Finansinspektionen logo
Gävle Kommun logo
Kjell & Company logo
Kommunal logo
Ljung & Sjöberg logo
Luleå Energi logo
Luleå Kommun logo
Nordic Wellness logo
Region Norrbotten logo
Sigtuna Kommun logo
Soltech logo
Trafikverket logo
Vesper Group logo
Image for Anonymitet

Anonymitet

Anonym rapportering är grunden i skyddet av visselblåsaren och en självklar del av ett seriöst visselblåsarsystem.

En extern lösning skapar trovärdighet i skyddet för individen, både uppgiftslämnaren och den som pekas ut. Att anonymiteten tas på allvar även vad gäller datalagring och hanteringsrutiner är också en bra grund för att anställda ska se det som meningsfullt att använda kanalen.

Image for Personligt stöd

Personligt stöd

Med Lantero är du aldrig ensam. Vi hjälper er att starta och driva er visselblåsartjänst på ett tryggt och säkert sätt.

Det innebär att vi steg för steg hjälper er att få allt på plats för att säkerställa en lyckad lansering. Dessutom finns vi nära till hands för framtida frågor eller för att hjälpa nya handläggare.

Image for Utredningskompetens

Utredningskompetens

Ett bra visselblåsarsystem kräver bra utredare som kan bedöma de ärenden som kommer in. Att ha rätt kompetens med ständig tillgänglighet internt är både en utmaning och en kostnad.

Lantero erbjuder tillgång till specialiserad kompetens i form av oberoende advokater. Det gör att ni kan hålla en hög kvalitet på utredningarna och få snabb tillgång till kompetens när ni behöver.

Därför är visselblåsning viktigt

Klicka för att spela video

Blogginlägg

blog image

24 november 2023

Anti-korruptionskonferens

Den 11-12 december arrangerar InsightEvents en anti-korruptionskonferens i Stockholm. Lantero deltar med en programpunkt om visselblåsning och hur man sätter upp effektiva rapporteringskanaler och processer. Konferensen anlägger ett praktiskt perspektiv kring hur man som organisation ska tänka och agera. Talare från såväl akademi som myndighetsvärlden och den privata sektorn berättar om olika aspekter kring korruption. Allt från det allmänna rättsmedvetandet, i vilka sammanhang det uppstår risker, visselblåsning och aktuell problematik i samhället idag, till erfarenheter inom reglering, nya förutsättningar kopplat till AI och internationella perspektiv på frågan. Moderator för konferensen är den välkända anti-korruptionsprofilen Louise Brown och bland talarna bland annat Ulrik Åshuvud från Transparency International Sverige. Mer information om konferensen finns här.
blog image

22 november 2023

Black Week-erbjudande

Inför att visselblåsarlagens krav på visselblåsarsystem börjar att gälla för alla bolag med minst 50 anställda, kör Lantero en kampanj med ett unikt Black Week-erbjudande. – Erbjudandet är dels ett sätt att testa effektiviteten i enskilda kanaler där vi kör marknadsföringskampanjer, men också en push för att tidigarelägga beställningar från några av alla företag som är ute i sista stund, säger Joakim Wirén, digitalansvarig på Lantero. Erbjudandet gäller under hela veckan, så länge beställningen kommer in i tid via beställningsformuläret på webben.
blog image

15 november 2023

Lantero växer och söker en ny utvecklare

Lantero växer och söker därför en erfaren utvecklare med specialitet back-end för tillsvidareanställning på heltid. Vi är ett litet och lönsamt SaaS-bolag som vidareutvecklar vårt system för visselblåsning och som har en roadmap för ytterligare webbaserade tjänster som vi vill utveckla framöver. Vårt mål är att skapa lättanvända tjänster inom rapportering och regelefterlevnad som ger tydligt värde för organisationer. Du är en person som har minst fem års erfarenhet av TypeScript och Node.js med ett antal lyckade webbapplikationer i din bakgrund. Du är van att arbeta i små team där du får ta ett helhetsansvar. Vi ser helst att du har god erfarenhet av DevOps i en miljö som bygger på Github, Docker och virtuella Linux-servrar. Saker du behöver behärska: - Utveckling av säkra webapplikationer i TypeScript och Node.js - De vanligaste databaserna (PostgreSQL, MongoDB eller liknande) - Versionshantering i Github - Automatisering med Github Actions - Linux systemadministration på god nivå - Hantering av deployment och drift av Docker-containers Saker som det är bra om du kan: - Networking på Linux inklusive iptables. Vi sitter tillsammans och arbetar i centrala Stockholm. För att ansöka, skicka ett mail med ditt CV och personliga brev till jobs@lantero.se För frågor om tjänsten, kontakta Joakim Karlén på 070-2512186 Vi ser fram mot din ansökan!

Vad tycker våra kunder?

Lantero är alltid lätta att få tag på när man har frågor kring ett ärende och jag gillar att vi alltid kan få stöd och att det finns någon att bolla sina tankar med.

Gabriella Demirci

Samordnare för visselblåsarfunktionen, Botkyrka kommun
Vi är mycket glada för den service som Lantero visat oss från första början och hela vägen via detaljer i visselblåsarprocessen och detaljfrågor rörande enskilda ärenden. Lantero är alltid tillgängliga och svarar snabbt, relevant och pedagogiskt, även på obekväma arbetstider, med stort kundfokuserat engagemang. Det gör det både tryggt och bekvämt för oss att ha detta stöd från Lantero.

Jakob Söderbaum

Dataskyddsombud, Huddinge kommun
Jag uppskattar Lanteros omsorg och pragmatism.

Niklas Nordh

Chefsjurist, Cabonline
Hela Lanteros upplägg känns seriöst och genomtänkt, det passar oss.

Monika Sundesson

HR-chef, Barncancerfonden
Redan innan lagkravet hade vi tittat på möjligheterna att integrera det i vår uppförandekod. Vi tyckte Lantero var enkelt, tydligt och särskilt bra med en oberoende part som inte var kopplat till andra styrfunktioner eller samarbetspersoner inom företaget. Allt har fungerat smärtfritt och verktyget är enkelt att hantera om det kommer in ärenden.

Josefin Sollander

Chief Communications Officer, Soltech Energy Sweden AB

Hitta lösningen för er!

Se alternativ

Frågor? Kontakta oss